Mikkelin Silmäasema

Maaherrankatu 22
015 211 595

Avoinna

Ti - To klo 9-17

Silmälääkäri Ajanvaraus

015 162 555

Facebook Facebook

laskettelu1

Lasit lasketteluun ja kiipeilyyn

Osta lasit parhaalta asiantuntijalta, eli optikolta. Ensiksi laskettelulasien tulee istua hyvin ja tukevasti ja puristamatta kasvoilla kypärän kanssa.

Ja jos käytät laskiessa silmälaseja laskettelulasien kanssa, varmista silmälasien mahtuvan hyvin laskettelulasien alle. Muista myös tuuletus lasien huurtumisen estämiseksi. Laskettelulasien linssien tulee kestää kovaa käyttöä. Laskettelulaseja käsitellään paljon hanskat käsissä ja niiden pitää kestää myös metsässä laskettelu ja risut.  Sopiva materiaali on hyvin iskuja kestävä polykarbonaatti. Ota oma kypärä mukaan, kun valitset laskettelulaseja jolloin voit varmistaa lasien hyvän istuvuuden.

Laskettelulaseja saat myös omilla vahvuuksillasi, mikä on luonnollisesti paras vaihtoehto. Tarjolla on muun muassa adapterilasit, joihin voidaan asentaa omilla voimakkuuksilla varustetut linssit.

Mukavan ja turvallisen laskettelun varmistamiseksi pitää myös lasien värien valintaan kiinnittää huomiota. Kirkkaassa auringonpaisteessa tarvitaan erilaiset lasit kuin lumisateessa tai illalla.  Käytännössä useimmat ihmiset haluavat löytää yhdet laskettelulasit, jotka toimisivat mahdollisimman monessa eri tilanteessa. Opastamme sinua valinnassa.
Laseja ostettaessa kannattaa aina varmistaa, että niissä on varmasti UV-suoja. Edustamissamme laatumerkeissä se on itsestään selvyys.

kiipeily1

Laskettelulaseja on hyvin monen hintaisia aina joistakin kympeistä satasiin.  Hintaan vaikuttaa esimerkiksi linssien laadukkuus ja tietysti muotimerkeistä joutuu usein maksamaan.

Linsseissä mm. kontrastiherkkyys on merkityksellinen, sillä se auttaa hahmottamaan maaston muotoja.